Store sjakkturneringer


Det arrangeres store sjakkturneringer i mange land, og ettersom sjakk er så populært, spilles det turneringer nesten hele året. Her i Norge ble det nylig arrangert Sjakk-OL, som er en av de største sjakkturneringene for lag. En annen stor turnering i Norge, er Norway Chess. Her samles kjente spillere fra hele verden for å konkurrere mot hverandre. Samtidig arrangeres det også sjakkurs for barn. Norway Chess 2014 var en av de sterkeste turneringene noen gang, med mange deltakere som er ranket blant de ti beste i verden.

Man kan lese mer om sjakkturneringer på nettsiden til det internasjonale sjakkforbundet FIDE. Her finner man også verdensrankingen, slik man får en viss oversikt over hvem som kan tenkes å være favoritter før en turnering. Sjakk-VM er en stor begivenhet, men her er det bare to spillere som deltar. Den aller viktigste turneringen er kanskje kandidatturneringen til VM, som bestemmer hvem som får møte den regjerende verdensmesteren.

Grand Prix er også viktige turneringer, arrangert av FIDE. Det spilles også europeiske mesterskap, ungdomsmesterskap og skolemesterskap. Andre verdensdeler har også egne mesterskap, og det arrangeres et eget VM for universitetsstudenter. I tillegg til internasjonale mesterskap, arrangeres det selvsagt også nasjonale og regionale mesterskap.