De beste stedene å spille sjakk på nettet


shutterstock_115440274

Sjakk er et spill som krever to spillere, og det er derfor et perfekt spill for Internett. Dersom man har lyst til å spille sjakk på nettet, finnes det uendelig mange ulike nettsteder å velge mellom. Der kan man få en rekke valgmuligheter og spillenivåer som gjør at man kan spille mot de som er på samme nivå som en selv.

Et eksempel på et godt nettsted hvor man slipper å registrere seg, er playchess.com. Der kan du velge hvilken type sjakk du vil spille og utfordre andre spillere på nettstedet til et realt sjakkparti. Et annet eksempel er chessfriends.com, hvor man kan spille direkte i nettleseren, og man kan spille både mot et menneske og mot en datamaskin.

Det finnes andre sjakknettsteder hvor man må registrere seg for å spille. Et eksempel på en slik nettside er chess.com og Free Internet Chess Server. Begge tilbyr gratis sjakk på Internett og god programvare for å spille.

En gøyal måte å teste egne sjakkunnskaper på, er å spille mot en datamaskin som er programmert for å spille som Magnus Carlsen, den velkjente norske verdensmesteren. Dette er en app som kan lastes ned både til Android og til iOS. Velg alderen til Carlsen, og prøv å slå ham! Klarer man å vinne over en 5 år gammel Magnus Carlsen?