Bondesjakk


Bondesjakk kalles også tripp-trapp tresko eller tre på rad. Spillet stammer helt tilbake fra oldtidens Egypt og i det gamle Romerriket er det funnet flere opptegnede spillebrett. På denne tiden hadde spillerne sine egne unike sett med 3 spillebrikker som de flyttet rundt etter tur. I 1952 ble spillet ved navn XOX et av de aller første videospillene vi kjenner til. Det ble da mulig å spille mot datamaskinen istedenfor en annen motspiller.

På grunn av sin enkelhet blir spillet ofte benyttet som et pedagogisk verktøy for å lære bort god sportsånd og evner til å spille taktisk.

Bondesjakk er et brettspill hvor måle er å få tre av sine symboler eller brikker på en rett linje. Det spilles med to spillere og hver av dem spiller vanligvis med henholdsvis symbolet X eller symbolet O. Det er et spill som like gjerne kan spilles i sanden med pinner, som på papir med blyant eller på brett med brikker.

De aller fleste av oss har vel en gang i tiden forsøkt oss på dette både i barndommen, på hytta eller mot seg selv under en lang telefonsamtale kanskje? I dag finnes det flere varianter av spillet hvor man skal benytte flere ruter, flere brikker eller forme andre strek-kombinasjoner for å vinne.