Bingoens historie


Viste du at ingen egentlig vet hvor selve ordet «bingo» kommer fra? Vi vet derimot litt om bakgrunnshistorien til det populære spillet med dette navnet. Bingoens historie stammer tilbake fra 1500-tallet. Det spillet du spiller i dag ble derimot utviklet ferdig i ca. 1930. Selv om bingoen spilles på en ganske standardisert måte, finnes det allikevel flere måter å spille spillet på.

Hvordan spiller man bingo?

Lite trening trengs før du kan begi deg ut på det eventyret bingo virkelig er. Du kan enkelt kjøpe et kort med nummererte ruter og krysse av tallene annonsøren roper opp, om de finnes på kortet ditt. Får du en forhåndsbestemt kombinasjon, for eksempel fem på rad, roper du «BINGO». Du har nå vunnet spillet, og forhåpentligvis en medfølgende gevinst. Det finnes også andre typer bingospill med ulike regler. Bingo har endret seg stort siden 1500-tallet, så vi kan forvente at vi kan se nye endringer videre fremover.

Bingo i Norge

Etter at spillet ble populær i Norge på 1960-tallet finnes det nå selvfølgelig en mengde ulike steder å spille bingo i Norge. Det finnes en mengde lokale lag som ofte samles for et slag av det spennende spillet, men det finnes også utvalg på nett. Man skal ikke lete lenge før man finner et bingosted i nærområdet, eller på pcen. Radiobingo er også en populær hendelse i flere land, spesielt Norge.

Bingo på nett

Bingo kan man også få tak i på nett! Det første vi så av dette var for 20 år siden. Siden den tid har mengden av bingospill på nett eksplodert. Alle de store spillutviklerne har utviklet sin egen versjon av det klassiske spillet, og vi elsker det! Selv om den tradisjonelle versjonen aldri kan slås setter vi pris på variasjon i spillverdenen. Bingo er ikke lenger kun for den eldre generasjonen.